• Clubzaken

 • Alles over Sportvereniging Thor, 

 • THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast)

  S.V. Thor begon net als zoveel andere sport-verenigingen aan het begin van de 20e eeuw als gymnastiek- en turnvereniging op 22 juni 1921 om precies te zijn.

  De voetbalafdeling werd officieel pas op 2 december 1955 opgericht. Ruim dertig jaar later dus. Een van de eerste leden in het nieuwe jeugdteam C1 was in het daaropvolgende jaar de latere voetbaltrainer Foppe de Haan die als linksmidden acteerde op het veld.
  Tot zijn twaalfde woonde de gelouterde coach in Lippenhuizen waar hij ook was geboren in de kantine van THOR hangen een aantal gesigneerde shirts van bekende voetballers zoals Jan Kromkamp, Rik Zwart, Wilco Hellinga en Sjoerd-Jan Eppinga die lange tijd in het tenue van THOR speelden en de eer van het dorp hoog hielden

 • Vertrouwenscontactpersoon

  THOR heeft plezier in de sport hoog in het vaandel staan. Sport in een veilige omgeving. Een omgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau. THOR wil daar actief aan bijdragen. THOR heeft daarom een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) benoemd.

  De VCP is het eerste aanspreekpunt voor leden, trainers, vrijwilligers, ouders, etc. Een ieder die te maken heeft met seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. De VCP is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. De VCP lost de vraag niet zelf op, maar wijst de weg naar hulpverleners. Margriet Ausma is door THOR aangesteld als vertrouwenspersoon.
  in geval an problemen of vragen is zij per e-mail te bereiken: vcpthor@gmail.com