• THOR 100 (+1) jaar!

  Op 22 juni 2021 bestond onze vereniging 100 jaar. Om dit extra groots te kunnen vieren hebben we de krachten gebundeld met it Liphústerfeest. 12 t/m 19 juni 2022 organiseerden we gezamenlijk een feestweek boordevol (sportieve) activiteiten voor jong en oud! Op deze pagina kun je de foto's vinden.

   

 • Zondag 12 juni

  11:00

  Opening

  We starten met een officieel momentje om het feestterrein en daarmee de feestweek te openen. Honderd (en één) jaar is een bijzondere mijlpaal waar we graag even bij stil willen staan en waarvoor we een blijvend aandenken op het sportpark zullen onthullen. 

  Lippenhuizen in beweging met Liphúster judoka Natascha Ausma

  Vervolgens brengt de bekende judoka uit Lippenhuizen, Natascha Ausma, heel Lippenhuizen op ludieke wijze in beweging!
  Opgeven hiervoor is niet nodig, kom gewoon langs en neem je vrienden, pake en beppe, buurman en buurvrouw, vader, moeder en kinderen gezellig mee!

  Natscha Ausma

  11:30

  Aftrap van de Alleskunner van Lippenhuizen

  Om half twaalf vindt de aftrap van de Alleskunner van Lippenhuizen plaats bij het MFA. Zo'n 50 Liphústers hebben zich opgegeven en zullen vandaag de eerste spellen spelen. Wie valt als eerste af en dingt niet meer mee naar de eretitel ‘Alleskunner van Lippenhuizen’? Als je zelf niet mee doet is het alsnog erg leuk om te komen kijken en aanmoedigen.

  12:30

  Sportlunch

  Na alle (in)spanning hebben we wel wat verdiend. Voor de 200 Liphústers die zich hebben opgegeven staat een sportlunch klaar. Door de bijdrage van sponsoren en subsidie van de provincie uit het Iepen Mienskipsfûns is het mogelijk om deze lunch gratis aan te bieden. 

  13:00

  Jeu de boules toernooi (= VOL)

  ’s Middags staat het gezellige jeu de boules toernooi voor jong en oud op het programma. Zoals altijd wordt in wisselende teams, in verschillende rondes gespeeld. Maar liefst 84 jeu de boulers gaan strijden om de titel. 

 • De Liphúster Alleskunner

  Een speciaal jaar vraagt ook om een speciale activiteit. Daarom loopt de zoektocht naar de Alleskunner van Lippenhuizen dit jaar als een rode draad door de hele feestweek. Iedereen die de basisschool heeft verlaten kan meedoen met deze afvalrace. We starten het spel op zondag 12 juni.

  Gedurende de hele week worden allerlei spellen gedaan waarbij alledaagse vaardigheden op de proef worden gesteld. Te denken valt aan kennis, snelheid, tactiek, kracht en natuurlijk veel geluk. Het belangrijkste is dat je niet bij de afvallers hoort, want dan houdt het spel op en lig je eruit. Zo vallen er gaande de week steeds meer spelers af. Op zondag 19 juni is de finale en weten we wie de titel van Alleskunner van ons prachtige dorp mag dragen.

  Omdat THOR 100 jaar bestaat doet THOR alvast €100,- in de prijzenpot. Daarnaast is de inleg per deelnemer 1 euro. De winnaar gaat dus met €100,- plús het totale inleggeld naar huis. Dus hoe meer deelnemers, hoe meer geld er in de pot zit. 

  Deelname aan de overige activiteiten (m.u.v. de zaterdagavond en de viswedstrijd) is gratis, dankzij onze trouwe sponsoren en een mooie subsidie uit het Iepen Mienskipsfûns van de Provincie Fryslân. Wij zijn haar zeer dankbaar dat wij op deze manier de drempel voor alle inwoners van Lippenhuizen zo laag mogelijk kunnen houden. 

  Logo provincie Friesland

   sportlunch

 • Maandag 13 juni

  14:00

  Mens-erger-je-niet toernooi

  Maandagmiddag organiseren we een heus Mens-erger-je-niet toernooi voor volwassenen in het MFA. Wie gaat er vandoor met de hoofdprijs en laat zich kronen tot de meest ergerlijke persoon uit Lippenhuizen? Geef je op als je mee wilt dingen naar deze dubieuze titel.

  We willen graag dat íedereen een mooie middag kan hebben, dus als vervoer een probleem is, laat dit dan even weten, dan verzorgen we dit.

  18:30

  De Alleskunner van Lippenhuizen

  Alle deelnemers van de Alleskunner die zondag niet zijn afgevallen spelen de volgende spellen.

  19:30

  Lezing Kosta Poltavets, oud bondscoach schaatsploeg, marathonloper en triatleet

  Kosta is een Nederlandse schaats- en oud-bondscoach. Hij was afgelopen seizoen coach van Team Verweij. Daarnaast is hij ruim vijftien jaar subtop-triatleet geweest. Zijn beste tijd op de marathon is 2.22.57. 

  20:30

  Hardloopclinic Marcel Swart

  Marcel is trainer van diverse atletiekverenigingen geweest en momenteel trainer bij AV Heerenveen. Marcel is zelf triatleet geweest en daarnaast ook bondscoach van de Nederlandse triatleten. 

 • Dinsdag 14 juni

  18:00 – 19:30

  Voetbalclinic basisschoolkinderen
  Op dinsdagavond krijgen alle kinderen die op de basisschool zitten de kans om, onder leiding van Sjoerd Jan Eppinga, de fijne kneepjes van het voetbal-vak te leren. Voetbalervaring is niet nodig. Iedereen kan meedoen om nieuwe trucs en technieken te leren. Wel graag even opgeven van tevoren en de leeftijd vermelden, zodat daar rekening mee gehouden kan worden tijdens het samenstellen van het programma.

  18:30

  De Alleskunner van Lippenhuizen

  20:00 – 21:30

  Nu is het de beurt aan de oudere kinderen en volwassenen om in actie te komen. Iedereen die de basisschool heeft verlaten kan meedoen aan één van de twee toernooien. Je geeft je op als individu voor volleybal óf voetbal. De organisatie zorgt er vervolgens voor dat er gelijkwaardige teams worden gevormd: 

  • Boarding voetbaltoernooi
   Bij boarding voetbal kan de bal, wegens borden langs het veld, het veld bijna niet verlaten. Dit maakt dat er over het algemeen sneller en technischer wordt gevoetbald en veel wordt gescoord.
  • Volleybaltoernooi
   Volleybal kent iedereen en heeft geen toelichting nodig. Op het grasveld achter het MFA worden de wedstrijden gespeeld.
 • Woensdag 15 juni

   

  18:15

   

  18:30

  Officieel moment met burgemeester van Opsterland
  De burgemeester van Opsterland, Ellen van Selm, zal deze feestelijke avond officieel openen. Hierna gaan de gymnasten en dansers ons in officële optocht voor naar de feesttent.

  Jubileumvoorstelling
  Op de woensdagavond is het de beurt aan de gymnastiek-, turn- en dansafdeling van sportvereniging THOR. De gymnasten en dansers zijn al maanden aan het oefenen voor de gezamenlijke voorstelling. Het belooft een heus spektakel te worden met in totaal een kleine 80(!) artiesten. De voorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen, aanmelden is niet nodig. De voorstelling vindt plaats in de feesttent.

  20:00

  De Alleskunner van Lippenhuizen
  We vervolgen de avond met de Alleskunner van Lippenhuizen. De strijd wordt steeds spannender. Wie is nog in de race om Alleskunner van Lippenhuizen te worden?

   

 • Donderdag 16 juni

  17:00

   

   

   


  18:30

  Lekker buorrelje en ite mei Foppe!
  Wij zijn zeer vereerd dat niemand minder dan Foppe de Haan present is tijdens onze jubileumweek. Foppe zal ons, op zijn eigen bevlogen wijze, meenemen in zijn herinneringen aan THOR en Lippenhuizen. Foppe was twaalf jaar oud toen de voetbalafdeling van THOR werd opgericht, mede door het succes van zijn schoolklas op een Opsterlands toernooi. Kom ook smullen van zijn anekdotes… en van het ‘Foppe’s baltsjes menu’!
  Na afloop van de presentatie door Foppe is dit speciale menu te verkrijgen is bij de snackwagen op het feestterrein: een overheerlijke slagersgehaktbal met patat en saus voor slechts € 7,50!

  De Alleskunner van Lippenhuizen
  De groep is inmiddels behoorlijk uitgedund en de spanning neemt toe. Wie is die allrounder uit Lippenhuizen die werkelijk overal goed in is? Foppe de Haan doet vanavond het eerste spel mee.

  20:00

  Pub quiz! (= VOL)
  Om acht uur start de pub quiz, gepresenteerd door quizmasters Sjoerdsje en Klaas, in de feesttent. In negen zeer diverse vragenrondes wordt gestreden om leuke prijzen. Wie heeft de breedste algemene kennis en wie kent ook nog wat leuke feitjes over sportvereniging THOR en Lippenhuizen? We gaan het zien. Hoe meer diversiteit in het team, hoe groter de kans op de winst. 

 • Lekker buorrelje mei Foppe

 • Vrijdag 17 juni

  12:00

  Schoolprogramma
  Van 12:00 – 14:00 is het schoolprogramma. Alle kinderen van openbare basisschool de Flecht worden tot 14:00 uur vermaakt met allerlei spelletjes en als hoogtepunt is er patat voor iedereen. Kinderen die wél in Lippenhuizen wonen, maar op een andere (basis)school zitten zijn uiteraard ook welkom!

  20:00

  De Alleskunner van Lippenhuizen
  Wie is de beste allrounder van Lippenhuizen? Spannend….. Dus kom allen naar het feestterrein om getuige te zijn van deze bijzondere gebeurtenis.

  21:00

  Verkleedfeest, thema Sport!
  Het thema van vrijdag is sport dus we verwachten jullie allemaal in spannende en creatieve sportoutfits. Niets is te gek! En voor de mooiste outfit hebben wij weer een mooie prijs in petto.

  Drive-in show First Flash
  Ook dit jaar zijn de mannen van drive-in show First Flash weer te vinden in de feesttent. Bjorn en Berend Sietse zullen de hele feestweek aanwezig zijn om ons te ondersteunen met geluid en muziek.  Zij zorgen ervoor dat de feeststemming er ook tijdens de pauzes van de bands goed in blijft zitten met een uniek repertoire van Nederlandstalige muziek in combinatie met house, rock en andere stijlen die je maar kunt bedenken. Alles naadloos op elkaar afgestemd.

  Hoofdact Danny Panadero
  Een optreden van Danny Panadero is in 1 woord, een belevenis! Danny Panadero is een entertainer pur sang, die, met humor, theater en een fantastische zangstem, het publiek weet te raken met zijn eigen repertoire en onvervalste meezingers. Naast zijn Nederlandstalige repertoire draait Danny zijn handjes ook niet om voor een Engelstalige hit.

 • Zaterdag 18 juni

  11:30


  13:00

  15:00

  Foodfest: Lippenhúzen Skept Op!
  Foodtrucks, streekmarkt & live muziek van Arjen Baakman, Hester Tadema, Duo Undercover en de Sadelrûkers . Het ideale recept voor een gezellige festivalmiddag!

  Tussen 13:00 en 14:30 zijn kinderen uit Lippenhuizen verkleed als levende standbeelden te vinden op het festivalterrein. Dit wilt u niet missen.

  Van 15:00 tot 18:00 uur is Kitty Hagen met haar circus aanwezig in de feesttent. Alle kinderen die dat willen kunnen zelf artiest worden in haar circus. Ze kunnen de hele middag met vanalles oefenen: van jongleren, balanceren tot een levende piramide bouwen. Alle kinderen die willen mogen meedoen, opgeven is niet nodig

  20:00

  De Alleskunner van Lippenhuizen

  22:00

  Coverband One Shot!
  One Shot! is een jonge en energieke groep muzikanten die er samen met jou één groot feest van maken. Met hits van AC/DC tot aan ABBA zit er voor ieder wat wils tussen. Een show van herkenning, afgemaakt met een staaltje techniek en special effects.

  one shot

 • Zondag 19 juni

  10:00

  Viswedstrijd
  Geen Liphústerfeest zonder viswedstrijd aan de Compagnonsfeart. Vanaf half tien kan er geïnstalleerd worden. Ook niet-inwoners van Lippenhuizen mogen aansluiten. Deelname is €2,- per persoon.

  15:30 

  17:30

  Matinee

  Finale van de Alleskunner van Lippenhuizen
  Wie is de beste allrounder van ons dorp gebleken? En niet onbelangrijk, wie neemt de prijzenpot mee naar huis? Kom kijken naar de ontknoping op het feestterrein!

  18:00

  Verloting / Prijsuitreiking

  19:00

  Feestduo Van Geeft ‘M
  Van Geeft ‘M staat garant voor feest. Bewapend met niet meer dan een akoestische gitaar, bassdrum, accordeon en hun enthousiasme weten ze iedere zaal op z’n kop te zetten. Perfecte afsluiter van de feestweek dus. Om 23:00 komt het feest ten einde.