• Laura Janssen 8e op Fries Kampioenschap

  Afgelopen zaterdag deed Laura Janssen mee aan de Friese kampioenschappen senior sup F. Ze is als 14 geplaatst en dus en relaxte laatste wedstrijd. Zonder spanning lekker turnen en zien waar je eindigt. 
   
  Ze begon op sprong. Ze maakt hier een handstand overslag met plank over de pegasus. Dit gaat beide keren prima. 
  Vervolgens moet ze op de brug haar oefening laten zien. Dit toestel is niet favoriet bij Laura. Het kippen lukt niet dus dat element mist ze en de opzwaai boven horizontaal gaat ook niet altijd goed. Verder turnt ze een stabiele oefening. 
   
  Daarna is de balk aan de beurt. Ze lijkt weg te glijden met de krokodil. Dit is een houding die je minimaal 2 seconden moet vast houden. Omdat ze weg glijd lukt dit niet. De radslag op de balk gaat goed maar door een wiebel blijft ze er niet op staan. Jammer. als laatste mag ze naar de vloer.  Ze turnt een goede stabiele oefening met combinatie arabier, salto achterover en een overslag, radslag. 
   
  Een goede wedstrijd heeft ze laten zien. Totdat we de uitslagen zagen en hierop stond dat ze als 14 was geeindigd. Daar was niks mis mee maar op sprong was ze 15??. Met een totaal van 7.800. Dat kon niet. Ze had op sprong geen fout gemaakt en beide sprongen waren goed.
   
  Trainster Henriette heeft dit even bij de wedstrijd leiding nagevraagd en het is hersteld.
   
  Hierdoor kreeg ze er 3 punten bij en eindigde zelfs als 8e. Dat is super goed gedaan.